AUSTRALIEN

Trots att jag sedan relativt unga år velat åka till Australien, har det liksom aldrig riktigt blivit av och jag har väl ingen direkt förklaring till varför. Kanske har jag väntat på det rättat tillfället?!

Under vintern 2005, med mycket kompledighet från Anestesi- och Psykplaceringarna under min AT, infriades de yttre förutsättningarna att göra en lite längre resa.

När jag cyklade från San Francisco (Kalifornien) till Portsmounth (New Hampshire) 2001 lärde jag känna Jocelyn Bradley, som ursprungligen kommer från Johannesburg (Syd Afrika), men som sedan några år bor i Melbourne. Jocelyn är egentligen triathlet och hade därför bara tänkt cykla den första etappen till Salt Lake City (Utah), då hon var anmäld till VM i Fredricia (age group). Väl hemma i Australien ångrade hon sitt beslut och bokade hastigt om sina biljetter. I Indianapolis (Indiana) anslöt hon sig till gruppen igen och cyklade med oss de sista veckorna till Portsmouth.
Sedan dess har vi hållit kontakten och gjort ytterligare en mindre cykeltur tillsammans i södra Kalifornien.

I januari åkte Eva Rongård från Triathlon Väst till Sydney för att arbeta och träna triathlon på obestämd tid.

Då jag själv behövde träna triathlon och hade inte bara en utan två bra sparring-partners på plats, bestämde jag mig för att det var dags att packa väskorna och dra ända till landet down under...

 
Cykelturist i Sydney. I bakgrunden skymtas down town,
operan och Harbour bridge.