Ingen uppdatering

090420
Är åter i Maun/Botswana efter några fantastiska dagar i bushen. Åkte iväg på en oplanerad safari i helgen och har inte hunnit skriva något nytt blogginlägg. Åker buss till Namibia imorgon för att återansluta till gruppen. Därefter återstår 2 cykeldagar innan nästa vilodag i Windhoek (Namibias huvudstad). Kan kanske verka lite slött att ta ledigt igen, men det har verkligen varit välinvesterad tid och en upplevelse utöver det vanliga. Helt enastående! Återkommer med en mer detaljerad beskrivning om några dagar! :-D

 

IMG_3080

På oförglömlig safari i Okavangodeltat

7 Kommentarer till “Ingen uppdatering”

 1. ChristinG säger:

  Jag tycker verkligen inte att du är slö. Tvärtom. Du gör helt rätt i att göra dina avstickare, dels för att läka och dels för att upplevelserna du därmed får med dig är oförglömliga och unika! Man ångrar egentligen bara det man inte gör när man har chansen, för vem vet när du passerar genom Afrika så här intimt och närgånget igen?? Ingen ska ha synpunkter på att du vilar upp dig..du har ju trots allt semester :-) Det du gör är ju ändå hur häftigt som helst!! Fortsätt gå din egen väg!
  Många kramar
  Christin

 2. forhak säger:

  Snubblade på denna blogg och känner att jag måste få lämna en kommentar. Med all respekt för Din äventyrslusta och den fysiska/psykiska utmaning Du gett Dig in på är det en sorglig läsning som vimlar rasistiska, generaliserade synpunkter om dessa “afrikaner”.
  Jag har själv levt och rest i många afrikanska länder och bl a bott ett år i Etiopien. Det känns verkligen sorgligt att Du så lätt smutskastar ett folk, ett land och en kontinent på det sätt som görs här. Jag är själv definitivt inte odelat positiv till allt som sker i Afrika (tvärtom är jag oftast kritisk) och mycket är fel men vad jag läser här är inskränkt, okunnigt och oförskämt i stora stycken enligt min uppfattning. Påhejad av en beundrande skara människor som får verkar tro att detta är den enda och sanna bilden.
  Kulturer är olika och mycket av vad vi “fina och duktiga vita människor” gör anses konstigt och till och med direkt felaktigt och ovänligt av andra kulturer. Skall vi bemöta denna olikhet med fördömande och hat? Är inte dina fördömande kommentarer samma beteende som du så skarpt reagerar på? Är det inte så att just detta skapar nya felaktiga fördomar och ytterligare “vi och dom” känsla till ingen nytta för någon.
  Tråkig och sorglig läsning och jag hoppas att författaren när hon fått en viss distans till vad hon varit med om kanske omvärderar sin attityd och funderar till på vilka värderingar och människosyn hon klätt i ord på sin blogg.
  Håkan F

 3. Normandica säger:

  Snubblade också över denna mycket intressanta och framförallt välskrivna reseskildring, så långt ifrån man kan komma Packat och klarts mer gulliga skildringar. Det som irriterar mig är när en person som kallar sig Forhak hittar på, dvs ljuger om vad Anna har skrivit här, kryddade med några fega insinuationer. Jag tror Forhak har läst reseskildringen från Etiopien och är därför upprörd över att någon har berättat om en verklighet som inte stämmer överens med hans egen utopi (egna åsikter) om hur det borde vara i Afrika. Sanningen är ibland svår att svälja för vissa.

  Exempel på när Fahak ljuger: ..”som vimlar av rasistiska, generaliserade synpunkter om dessa “afrikaner”.
  Det “vimlar” inte alls av detta, men Fahak hoppas han kommer undan med lögnen. Isåfall får han ge exempel på det, vilket han inte gör, ej heller klarar av eftersom han ljuger.

  Exempel på när Fahak fegt insinuerar: ..”omvärderar sin attityd och funderar till på vilka värderingar och människosyn hon klätt i ord på sin blogg.”
  Exakt vad han menar är han för feg för att uttrycka.

  Klart otäckt och mycket “tråkig och sorglig läsning” med människor som försöker skrämma andra till tystnad eller att “omvärdera” det som man författat och ändra det man just uttryckt. Dvs rättning i ledet.

 4. KarlKula säger:

  Normandica, jag utgår från att du inte är invandrad etiopier? För hade du varit det hade du nog reagerat en del på slutklämmen nedan (hämtat från bloggen).

  Efter att de senaste veckorna dagligen och konstant ha utsatts för ovanstående övergrepp, har däremot ett djupt och innerligt hat infunnit sig hos mig, som jag inte trodde jag var förmögen att känna för något levande väsen, än mindre för något som åtminstone under detta århundrade, i teorin, anses tillhöra människoarten. I praktiken finns det dock ytterst små likheter.

  /Karl Kula

 5. Bengt-Inge säger:

  Jag måste påpeka att även om det står så på ett ställe så avser det de personer som misshandlat och ofredat henne, inte etiopier som folkslag. Det är sådana som du (och med falskt namn) som sprider den förvrängda bakgrunden till texten.

 6. KarlKula säger:

  Bengt-Inge:

  Jag har citerat ordagrant och inte utelämnat något. Även bakgrunden framgår ju tydligt (läs inledningen av meningen). Dessutom har du fel. I nästa mening står det:

  Inne i städerna är Etiopierna möjligen något mer välartade.

  Jag hoppas att du förstår allvaret i Annas formuleringar om du tänker efter lite grand.

  MVH Karl Kula

 7. Anna säger:

  Eftersom texten KarlKula citerar har förkortats och helt ryckts ur sitt sammanhang;

  “… Ute på vägarna känns det som vi bokstavligen befinner oss i en krigszon med tanke på alla övergrepp och anfall vi utsätts för. Endast igår blev jag vid ett flertal tillfällen spottad på, såväl med ren (?) saliv som fulla munnar med vatten, piskad med snören, rappad med pinnar över rumpa, rygg, ben och armar, stenad högt och lågt, slagen med handflator och knytnävar, tafsad över rumpan och låren samt försök till omkullknuffning av cykeln. I tillägg till detta utsätts vi konstant för glåpord, oförskämdheter, hånfulla skratt och intressant nog även otrevliga uppmaningar att ge pengar. Det har nu gått så långt att de flesta av oss totalt har förlorat all respekt för den inhemska populationen. Inte minst har all form av sympati och empati som någonsin funnits, fullständigt försvunnit. När skitiga ungar och otrevliga vuxna skriker; ”You, you, you, give money, money” på det mesta aggressiva tänkbara sätt, skriker vi tillbaka, om situationen så tillåter; ”Get a job you lazy bastard”,”I rather burn my money than give it you” eller ”I hope you starve to death”. Detta agerande är troligen inte helt lätt att förstå när man sitter där hemma under ordnade förhållanden. Efter att de senaste veckorna dagligen och konstant ha utsatts för ovanstående övergrepp, har däremot ett djupt och innerligt hat infunnit sig hos mig, som jag inte trodde jag var förmögen att känna för något levande väsen, än mindre för något som åtminstone under detta århundrade, i teorin, anses tillhöra människoarten. I praktiken finns det dock ytterst små likheter. Inne i städerna är Etiopierna möjligen något mer välartade, men ute på landsbygden är det fullständig anarki som råder och jag känner hela tiden att min personliga säkerhet är hotad. Utan tvekan utsätts vi kvinnliga cyklister för deras våld och övergrepp i betydligt större utsträckning…”

  Eller ännu hellre, läs HELA inlägget här (för den som fortfarande bryr sig?!);
  http://adielsson.se/blogg/?p=113

Skriv en kommentar