Arkiv för januari 5th, 2009

Bye bye Sweden!

Nu har nedräkningen börjat på allvar. Mindre än 24 timmar kvar till avresa!

Väskorna är packade och cykeln är med stor möda nertryckt i en kartong. Bara några smådetaljer återstår att fixas innan avresan imorgon. Med dryga 10 minusgrader under natten, känns det faktiskt ganska okej att förflytta sig till sydligare breddgrader. Inte för att det råder tropisk hetta i Kairo, men väl ett par tiotal grader varmare än här. Enligt väderprognoserna kan man förvänta sig sol, ca 20 grader på dagen och 10 grader på natten. Möjligen lite ruggigt att kliva ur tältet på morgonen, men i övrigt en ganska behaglig cykeltemperatur. Allt eftersom vi färdas söder över stiger temperaturen, tills någonstans söder om ekvatorn, där det återigen börjar bli svalare. För er som brast i uppmärksamhet under geografitimmarna i högstadiet, förklaras detta av årstidsskiftningar och olika hemisfärer.

Har packat med mig allt ifrån mössa, vantar, långkalsonger och tjock fleecetröja till linne, sandaler och bikini. Inte helt självklart hur man rustar sig för <10 grader till >40 grader på lättaste (i flera bemärkelser) sätt.

Det största spänningsmomentet just nu är funderingarna kring, hur många av mina tre baggage (inklusive cykeln) som kommer att komma fram i Kairo och i så fall i vilket skick. Mest orolig är jag för framhjulet, som vi med stor ansträngning lyckades pressa ner bredvid cykeln. Med påföljden att hela kartongen buktade ut och inte gick att stänga med mindre än två spännremmar och en rulle bruntejp. Känns väl sådär… Hoppas verkligen att Austrian Airlines tar mitt klotter om “Fragile” över hela kartongen på allvar!

 

Packad cykellåda

Packat och klart!

måndag, januari 5th, 2009