Arkiv för ‘Prylar’ kategori

Nya cykeln

Det har minst sagt varit många turer kring både cykelvalet och -köpet. Först var jag inne på att köra på en framdämpad mtb, men efter noggrant funderande har jag tänkt om. Något jag säkert kommer att ångra många gånger om. Å andra sida hade jag säkert ångrat mig många gånger om, även om jag hade hållit fast vid den ursprungliga planen. Jag tror helt enkelt inte att det finns ett helt idealiskt cykelval vid denna typ av resa, med så varierande terräng och vägunderlag.

Cykeln jag till slut bestämde mig för är en cyclo-cross (CX), av märket Litespeed. Ramen är gjord av titan och egenimporterad från USA. Resten är ett "hopplock" och "hemmabygge". Varför göra något lätt för sig, när man kan göra det svårt?!
Bara importen försatte mig i ekonomisk ruin… Inte så mycket pga ramköpet, fick ett riktigt bra pris (men det är en annan historia), utan pga moms och tullavgifter! Shit, säger jag bara!!!

Cykeln är utrustad övervägande med Ultegrakomponenter. Hade givetvis tänkt mig Dura-Ace, men det gick inte att lösa i Sverige så här års, eftersom jag ville ha trippel-utförande (52-39-30 och 12-27 där bak).

Hjulen är ZIPP 303, inköpta i Surte (!). Styre och styrstam hade jag sedan tidigare av märket Ritchey. Även sadeln, Serfas Dual Density Pro (finns inte att få tag på längre), är väl inkörd under tidigare säsonger. Gaffeln ingick, eller hur man nu ser på det (en Easton i kolfiber), likaså styrlagren utav King. Sadelstolpe (givetvis i kolfiber), däck, slangar, styrlinda, flaskhållare, pedaler, etc. köpte jag från min stammiscykelbutik i Tyskland; Bike 24

Det var alla de viktigaste tekniska fakta, för den som möjligen är intresserad. För er övriga kan man sammanfattningsvis konstatera att cykeln är silvrig och fin.

Själva monteringen fick jag hjälp med av triathleten och klubbkompisen, Kaj Munk (som för övrigt är den svensk som genomfört flest tävlingar på Ironmandistans, hela 25 st. Grymt!). Som cykelmekaniker erbjuder han noggrann, personlig och suverän service. Kan rekommenderas!

 

IMG_0006

Cykeln som förhoppningsvis ska ta mig tvärs över
den afrikanska kontinenten.

lördag, december 6th, 2008

Ny resedator

Ny resedator är införskaffad efter mycket om och men. Det blev HP’s nya 12-tummare, HP EliteBook 2530P, med installerat 3G-modem. Väger endast 1,36 kg och lär vara stryktålig. Vi får väl se?!

Räknar inte precis med att kunna ansluta till internet ute på savannen, utan planen är att lagra bilder och förbereda inlägg för att sedermera publicera när något internetcafé passeras.

Har dessutom investerat i en extra batterikälla, eftersom strömförsörjningen troligen också är lite sparsam ute i bushen.

 

2530P_stor

onsdag, december 3rd, 2008